Berriak Turismoa, Merkataritza eta Kontsumoa
qrcode

Javier Hurtado sailburuak Euskadik turismo gastronomikoan duen lidergoa eta turismo hori indartzeko erakundeen apustua nabarmendu ditu

2023-10-05

Turismo, Merkataritza eta Kontsumoko sailburu Javier Hurtadok parte hartu du Turismoaren Mundu Erakundeak eta Basque Culinary Center-ek antolatutako Turismo Gastronomikoaren Munduko Foroaren 8. edizioaren inaugurazioan. Lekukoa Nara, Japonian jaso ondoren, 2022ko abenduan, foroa Euskadira itzuli zen, Donostiara, zeina egoitza erregularra baita 2 urtean behin.

Sailburuak gogorarazi du gaur egun Euskadiko gastronomia nazioartean aitortzen dela, eta bisitatzen gaituztenen lehen motibazio bihurtu dela. "Horregatik, hain zuzen ere, erakundeok gure kalitatezko gastronomiaren aitorpen hori babesten eta bultzatzen jarraitu behar dugu. Kalitate hori Euskadin eguneko menu batean, pintxo-barra batean eta Michelín izarra duten gure jatetxeetan dago. Horregatik, turismo gastronomikoaren aldeko apustua Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren lehentasunetako bat da ".

Sailburuak azaldu duen bezala, hainbat arrazoi egon dira gastronomia-liderren aldeko jarrera hartzeko. Sukaldari aitzindarien ikuspegia; euskal tradizio gastronomikoaren ezaugarriak; jateak eta edateak Euskadin dituen inplikazio sozialak; profesional handiak eta prestakuntza-eskolak. Eta, azkenik, erakundeek apustu irmoa egin dute gastronomiaren alde, sortzen ari den turismoaren motorra den aldetik.

"Turismoaren eta gastronomiaren ikuspegi horretan, jasangarritasunaren ikuspegitik, oso rol garrantzitsua du Euskadiko Turismoaren Kode Etiko aitzindariak, TMEk bermatutakoak eta dagoeneko 620 enpresa baino gehiago atxikita dituenak. Kode horren esparruan, Euskadi Gastronomikaren balio-gutuna aldarrikatu dugu. Euskadi Gastronomika Euskadiko produktu turistiko gastronomikoen klub bat sortzeko eta garatzeko proiektu gisa sortu zen. Orain aurrerapauso bat eman dugu Euskadi Gastronomika osatzen duten enpresek eta profesionalek DNAn izan behar dituzten ezaugarriak biltzen dituzten balioak bultzatzen jarraitzeko. Izan ere, sektorea profesionalizatzearen eta modernizatzearen alde gaude, Euskadiko gastronomiak erreferentzia izaten jarrai dezan eta gure bisitarien motibazio handienetako bat izan dadin "amaitu du sailburuak.

 

Oraindik ez dago iruzkinik
Iruzkinak itxita daude dokumentu honetan
Ekitaldiko kargudunak
(XII legealdia 2020 - 2024)