Repsol gidak euskal sukaldaritzaren bikaintasuna aitortu du, hirugarren urtez jarraian, Donostian

2021-04-12
  • Sari entzutetsuek Eneko Atxari emandako "Sol jasangarria" sariaren nobedadea gehitzen dute aurtengo edizioan.

  • Getariako Elkano Asadoreak kategoria gorena irabazi du (hiru “Soles”)

  • Turismo, Merkataritza eta Kontsumoko sailburuak, Javier Hurtadok, euskal gastronomiako profesionalen ahalegina goraipatu du, "Borroka, berrikuntza eta lan egiteari utzi ez diotelako, eta ekitaldi honekin Euskadin berriz ere beren lana aintzatetsi nahi dugulako".

Gaur banatu dira Repsol Gida Soleak Donostian, Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren laguntzarekin. Gastronomiako eta jatetxeetako profesionalek proiektu eta ekipoei eusteko eta, kasu batzuetan, erronka profesional berriei ekiteko pandemiaz aurten egin duten ahalegin handia aintzatesteko balio izan du ekitaldiak.

Javier Hurtado sailburuak bere sailak ostalaritza eta jatetxeen sektoreari eman dizkion laguntzak eta laguntza azpimarratu ditu. "2020 eta 2021 bitartean zuzeneko laguntzetan 100 milioitik gora jaso dituen erresistentzia-plan batekin eta kontsumorako bonuak bezalako beste neurri batzuekin, krisi honek hainbeste zigortutako sektoreen enpleguari eta jarduerari eusten lagundu nahi dugu."

Donostia izan da ekitaldi honen egoitza hirugarren urtez, eta, horri esker, Euskadin jarri da arreta, komunitate guztietako sukaldariak eta nazioko eta nazioarteko kazetari espezializatuak bertan direla. 180 gonbidatu baino gehiago etorri dira guregana. Hurtadoren ustez, gainera, "Repsol “Soles” gastronomiarik onenari ematen dizkioten ekitaldiak dira borrokatzeari, berritzeari eta lan egiteari utzi ez dioten profesionalei emandako babesaren beste adibide bat, eta horien lana aitortu nahi dugu berriro Euskadin."

Aitor Arregi de Elkanok 3 “Soles” irabazi ditu, eta parrillaren teknika eta trebezia saritu ditu. Horrez gain, beste zazpi euskal jatetxek ere parte hartu dute Sol Repsolen zerrendan: Kromatiko arabarrak, Aitor Rauleaga, Garena, Horma Ondo eta Ola Martin Berasategui bizkaitarrek, eta Amelia eta Hika gipuzkoarrek.

Sartze berriekin, Repsol gidak aitortutako 64 jatetxe batu ditu Euskadik: 9 Tres Solesekin, 16 Dos Solesekin eta 39 Sol batekin. Gainera, Kataluniaren atzetik, Espainiako Hiru Soles gehien dituen bigarren autonomia-erkidegoa da.

Sailburuak Eneko Atxari eta Aitor Arregiri eman dizkie sariak, eta, amaitzeko, honako hau gogorarazi du: "Gastronomiaren bidez lortu genuen lurralde baten esentzia gogora ekartzea, sentitzea, haztatzea eta pertsona bakoitzarengan esperientzia paregabea sortzea. Zalantzarik gabe, Euskadiko turismo-eskaintzaren erakargarri handienetako bat da, eta nazioarteko turismo-proiekzioaren eragile nagusietako bat ".

Oraindik ez dago iruzkinik
Iruzkinak itxita daude dokumentu honetan
Ekitaldiko kargudunak