Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra
Osasun, Gizarte Zerbitzu eta Berdintasun Ministerioaren mendeko Kontsumo, Elikadura Segurtasun eta Nutrizio Agentziak Eusko Jaurlaritzaren Osasun Saileko Osasun Publikoko Zuzendaritzari hauxe jakinarazi dio: atun freskoa erosi eta kontsumitu ondoren, histaminak eragindako hainbat elikadura-intoxikazioak hauteman dira. Hauetati, 25 pertsona kaltetatu hauteman dira Andaluzian, 11 Madrilen, 4 Murtzian eta 2 intoxikazio arin Euskadin.
Osasun, Gizarte Zerbitzu eta Berdintasun Ministerioak autonomia-erkidegoei jakinarazi dienez, histamina hauteman den atuna Almeriako GARCIDEN enpresak saldu du.
Jakinarazi dute kaltetutako produktuak hutsean bilgarriratutako atun osoak, trontzoak, isatsak eta abar direla. Kaltetutako loteak 170501,170502,170503,170504,170505 zenbakiettaik hasten dira, eta apirilaren 24tik maiatzaren 5era arte saldu dira.
Osasun Saileko Osasun Publikoaren eta Adikzioen Zuzendaritzak kontrol-neurriak hartu ditu produktua Euskadiko merkatutik benetan erretiratu dela egiaztatzeko. Hala ere, herritarrei jakinarazi nahi zaie, adierazitako egunetan Almeriako Garciden empresak saldutako atuna erosi badute eta oraindik kontsumitu ez badute, atun hori ez jateko gomendatzen dela.
Bestalde, Osasun Publikoko teknikariek hurrengo egunetan ere kontrol neurriak mantenduko dituzte eta beharrezkoa den informazioaren berri ematen jarraituko dute.
Vitoria-Gasteiz, 2017ko maiatzaren 10
-
2017-05-11
Comentario de Twitter:
RT @kontsumoBIDE: Nota informativa sobre una intoxicación alimentaria causada por histamina➡https://t.co/QJsXMaCFhq vía@Irekia #kbinforma #… -
2017-05-11
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra ➡ https://t.co/WZIHPR8SLZ -
2017-05-11
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
Nota informativa sobre una intoxicación alimentaria causada por histamina➡https://t.co/QJsXMaCFhq vía@Irekia… https://t.co/UeNuksvpYs -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra ➡ https://t.co/WZIHPR8SLZ -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
es atún fresco 25 han sido detectados en Andalucia, 11 en Madrid, 4 en Murcia y 2 intoxicaciones leves en Euskadi. https://t.co/PfhBaRvHrd -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra➡https://t.co/2HnFIoxiag vía @Irekia… https://t.co/apUln29cBB -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra ➡ https://t.co/WZIHPR8SLZ -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Nota informativa respecto de una intoxicación alimentaria causada por histamina ➡ https://t.co/AfqlwXTRDX -
2017-05-10
Comentario de Twitter:
RT @osakidetzaEJGV: Histaminak eragindako elikadura intoxikazioari buruzko informazio oharra ➡ https://t.co/WZIHPR8SLZ