Eu

“Gastronomiak turismo esperimentala eta kalitatezkoa sendotzen laguntzen du” adierazi du Isabel Muelak

2017.eko otsailak 22
(*) Azpititulazio-zerbitzu hau sortzen da probetako software bertsio batekiko automatizatutako eran. Barka itzazue akatsak.

Turismo eta Merkataritza sailburuorde Isabel Muelak nabarmendu du gaur Gobernuak apustu argia egin duela bikaintasun ardatz enogastronomikoaren alde. Bere hitzetan, “turismoa dinamizatu eta dibertsifikatzeko aukera adierazten du, tokiko garapen ekonomikoa bultzatzen du, hainbat sektore profesional hartzen ditu barnean eta turismoaren desestazionalizazioaren abantaila eskaintzen du”.

Basque Culinary Centerrek eta Turismoaren Munduko Erakundeak (TME) sustatu eta Eusko Jaurlaritzaren laguntza duen Turismo Gastronomikoaren Nazioarteko III. Foroaren aurkezpenean egin ditu Isabel Muelak adierazpen horiek. Duela bi urte lehenengo edizioa Donostian ere izan zuen Foro honen helburua da turismo gastronomikoaren alorreko nazioarteko aditu gailenenekin sektorearen oraingo egoerari eta erronkei buruz gogoeta egitea. Aurten, turismo gastronomikoaren eta jasangarritasunaren arteko lotura izango da gai nagusia.

Sailburuordeak nabarmendu duenez, gastronomiak eragin nabaria du Euskadiko eskaintza turistikoaren erakargarritasunean eta Euskadi-Basque Country markaren nazioarteko proiekzioan. “Gainera, industria sortzailetzat har daiteke gastronomia, berrikuntza bultzatzeko eta tokiko kulturen eta kultura globalen arteko loturak pizteko lagungarri”. Ezeren gainetik berdinik ez duen esperientzia baten bila dabilen turista bat erakartzeko ahaleginek oinarrituta egon behar dute “berdinik ez duen esperientzia horretan hark gauza berri gehiago ezagutu eta arakatu nahi izatea, gure artean denbora gehiago igaro eta errepikatu nahi izatea” azaldu du.

Muelaren hitzetan, enogastronomia eskari handiena duen 2. motibazioa da Euskadin aisiagatik gaua ematen duten turisten aldetik, "funtsezko ekintza-ardatz" gisa hartzeko beste arrazoi bat, alegia.

Ondorio gisa, sailburuak azpimarratu du Euskadik duen gaitasuna turisten kopuruan hazten jarraitzeko, gure eskaintzaren kalitatearen kaltetan izan gabe. “Helburu hori oso kontuan dugula jarraituko dugu lanean. Gastronomia hazkunde jasangarriaren euskarrietako bat izango da, kalitatezko turismoa, turismo arduratsua, estazionalizatu gabea sendotzen lagunduko duena, eta ezeren gainetik esperientzia bat helburu duena” esanez amaitu du.

 

 

Oraindik ez dago iruzkinik
  • Faceless avatar thumb 70
    Zerbait esan nahi duzu?… iruzkindu albiste hau
Ekitaldiko kargudunak